Antikbutiker i Amsterdam

På TV kan du hitta olika TV-program om antikviteter så som Antikrundan och Antikdeckarna. Då kan du få riktigt bra tips på hur du ska bedöma antika prylar och få lite hum om dess värde. Dessutom får du tips om olika kända antikbutiker världen över, som exempelvis i Amsterdam.

Amsterdam är faktiskt ett mycket spännande resmål om du är ute efter antikviteter och konst, speciellt eftersom det finns ett helt kvarter fyllt med antikbutiker – Spiegelkwatier, som ligger ett stenkast från Amsterdams Riksmuseum. Där hittar du ett 80-tal antikhandlare som är uppdelade på tre gator och butikerna erbjuder allt från antika möbler till modern konst och holländskt porslin.

Antikmarknader

Du har några stora antikmarknader att välja mellan när du kommer till Amsterdam och där kan du hitta massor av antika fynd.

  • Antiekmarkt De Looier som är landets största antika inomhusmarknad som finns tillgänglig året runt. Du hittar De Looier mellan Erlandsgracht och Loiersgracht, som ligger cirka en kilometer från Spigelkwatier, vilket gör att det är på gångavstånd.

På antikmarknaden hittar du åtminstone ett 70-tal olika stånd och alla dessa erbjuder besökarna en bred mångfald av antikviteter. Dessutom under vissa dagar kommer det ett tillskott av De Looiers egna loppis, då privatpersoner och mindre antikhandlare erbjuder sina prylar.

  • Waterloopleins marknaden som är en utomhusmarknad där du hittar drygt 300 stånd och ger dig möjligheten att verkligen fynda bland antikviteter och loppissaker och du hittar allt mellan himmel och jord av kuriosa, kitschigt och junk. Vem vet, du kanske hittar en antikjuvel bland alla dessa grejor.

Att besöka Amsterdam är riktigt kul och spännande för dig som gillar antikviteter och annat. Fördelen är att du hittar antikbutiker och marknader på gångavstånd, vilket gör att du inte behöver fara och flänga hit och dit. Du kan med ett sakta mak promenera mellan de olika ställena utan några som helst problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *