Att köpa bilar från en svunnen era

Du kanske tillhör dem som älskar bilar från förr och alltid har drömt om att skaffa dig en gammal klassiker. Det är inte alls omöjligt att göra detta för det finns gott om annonser både från privatpersoner och bilhandlare och då i olika prisklasser både på nätet och tidningar.

När du väl har bestämt dig för vilket bilmärke och modell, är det dags att leta annonser. När du väl har hittat en bil som verkar intressant, kan du börja med att surfa in på clubjdm.se för att kontrollera bilens historik och äkthet. Vilket gör att du kan avgöra om det är lönt att kontakta annonsören.

Men det är vissa saker som du bör undvika när du köper bil per annons så att det inte blir en mardröm för dig och du begår ditt livs misstag.

Dolda Fel

Det går att hitta vissa dolda fel med enkla knep. Börja med att lyssna på motorn och var uppmärksam på skramlande oljud och knackningar. Dessutom kan du se om motorn läcker olja. Känn efter så att inte framvagnen har klapp, vilket är vanligt bland större bilar.

Rost som har fusklagats tillhör inte ovanligheterna när det kommer till äldre bilar. Det räcker att du knackar på strategiska platser för att se om det finns rost under lacken.

Skulder

Något som inte tillhör ovanligheterna är att det finns skulder på bilar som säljs. Det är enkelt att kontrollera detta genom att kontakta Transportstyrelsen. Finns det skulder gäller det att se till att säljaren betalar dessa innan du registrerar bilen på dig.

Provkör

Det allra viktigaste innan du bestämmer dig för att köpa bilen som du tittar på, är att provköra den. Då räcker det inte bara att köra runt kvarteret, utan det gäller att ta sig en ordentlige sväng med bilen så att motorn blir varm. Samtidigt som du kör på ojämnt underlag och svänger kraftigt åt både höger och vänster. Detta för att upptäcka om det finns fel på drivknutar och lager.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *