Bacchus Antik

Det finns många affärer som säljer antikviteter runt om i landet, men det kan ibland vara svårt att hitta den butik som har just det där lilla extra. Om man är ute efter en specifik stil, en särskild tillverkare eller bara en viss epok så är det inte alltid så lätt att hitta det man letar efter i en butik som har ett väldigt blandat sortiment. Då skadar det inte att göra lite efterforskningar och försöka hitta en butik med just det man söker.

Antikviteter från tidigt till mitten av 1900-talet är i skrivande stund en väldigt ”inne” och det har Bacchus Antik tagit till vara på. De specialiserar sig på just 1900-talsföremål och har en mängd olika tillverkare att välja mellan. De har väldigt kunnig personal som man alltid kan rådfråga ifall tveksamheter skulle uppstå.

De erbjuder eftertraktade keramikföremål från Rörstrand och Gustavsberg såväl som ett stort sortiment av konstglas från en mängd olika mästare, svenska likväl som finska och italienska. I butiken behöver man bara vända blicken uppåt för att få se massvis med lampor i Jugendstil.

Men ingen antikvitetsaffär skulle vara komplett utan en sektion för alla de underbart vackra möblerna som hör 1900-talet till. Här finns en mängd olika möbler, några är restaurerade och några i originalskick, men gemensamt för alla är att de håller en hög kvalitet. Det finns allt ifrån en enkel liten stol till stora soffgrupper med tillhörande bord så det finns någonting för alla.

Grundaren till Bacchus Antik, Michael Strömquist, startade butiken 1996 men han har många fler års erfarenhet av antikviteter då han har handlat med dessa sedan 1978. Tack vare denna långa erfarenhet vet han vad andra handlare, och allmänt intresserade, letar efter och kan därför erbjuda bästa möjliga varor och service.

Är man ute efter bra antikviteter från 1900-talet så är det ett måste att besöka Bacchus Antik, det får man bara inte missa.