Johan Engbergs Antik/Antikladan

Johan Engbergs Antik, även kallat Antikladan, är troligtvis en av Sveriges allra bästa antikvitetsbutiker. Butik är egentligen ett ord som inte gör Antikladan rättvisa då det finns en golvyta på över 1000 Kvm att använda till försäljningen.

Antikladan ligger i Blixered, som ligger en kort bit norrut från Lilla Edet och drivs av Johan Engberg som ensam sköter företaget. Övriga som hjälper till gör detta frivilligt och utan betalning och ladan som butiken ligger i ägs helt av Johan Engberg. Detta i kombination med att alla varor köps kontant så att inga lån existerar gör att Antikladan kan erbjuda väldigt konkurrenskraftiga priser då driftkostnaderna är så pass låga.

Johan Engbergs Antik grundades redan 1997 och har sedan dess vuxit sig större då flera utbyggnader har gjorts genom åren. Mycket av detta arbete har genomförts av just Johan Engberg själv vilket visar tydligt på att han brinner för verksamheten.

Öppettiderna skiljer sig från övriga butiker eftersom det enbart är öppet över veckosluten. Anledningen till detta är att resterande dagar i veckan är Johan på resande fot och letar efter nya föremål att sälja i Antikladan. Dessa hittas på exempelvis auktioner, loppisar och i dödsbon. Även helgdagar som faller in mitt i veckan hålls det stängt eftersom det då brukar hållas många av de auktioner som Johan inte vill missa.

Det finns mycket till salu, framför allt många vackra möbler i riktigt gott skick som kommer i olika stilar och från många olika tider. I Antikladan så har man gott om tid på sig att kolla igenom de saker man är intresserad av utan att känna sig stressad av att man har någon påstridig försäljare som hänger efter en. På senare år har de även börjat att ta in nya möbler med en retro stil.

Kort sagt är detta en verksamhet som har byggts upp av kärlek och mycket vilja. Johan Engberg ser inte detta som ett jobb utan mer som en livsstil vilket tydligt återspeglas i kvaliteten på det de erbjuder.