Kända loppisar i Sverige

Hela Sverige kryllar av loppisar från norr till söder och finns i alla byar och städer, samt ute på landsbygden i ladugårdar och garage. På detta vis har du alltid möjligheten att verkligen göra riktigt fina fynd.

Här får du några tips av de mest kända loppisarna i Sverige:

Solvalla

Loppisen på Solvallas travbana tillhör bland världens största loppmarknader och brukar arrangeras ett flertal helger från maj till augusti. Det som är unikt med denna marknad är att all försäljning sker från bakluckorna på bilar. Förra året fanns det 1024 bilar som sålde loppisprylar och hade över 20 000 besökare, vilket gjorde att många lyckades fynda!

Hela Sverige

Singel I Sverige Ntligen Ett Sknt Stt Att Trffas inom Begagnade Möbler Stockholm – Kyai.info

Några ”loppiskedjor” som finns i hela Sverige på olika orter är hjälporganisationer av olika sorter. På dessa loppisar kan du hitta många prylar och är välorganiserade loppmarknader, då allt saker är samlade och sorterade på speciella hyllplatser. Alla pengarna som dessa loppisar får in går som stöd till olika projekt världen över.

Här kommer några av dessa loppisar:

  • Erikshjälpen som stödjer över hundra olika projekt i drygt 20 länder jorden runt då de hjälper barn som har de fattigt och ser till att de får det bättre genom att ha barnkonventionen som guide. Detta för att barnen ska få ett drägligare liv.
  • Myrorna är den mest välkända loppiskedja som finns i Sverige och pengarna går till Frälsningsarmén, så att de kan verka genom sitt sociala arbete i vårt land, genom att stödja bland annat personer som ligger i riskzonen för att bli utstötta och hjälpa dem tillbaka till samhället genom att kunna få en arbetspraktik. Detta gedigna arbete har Frälsningsarmén gjorts i över 120 år.
  • Röda Korset samlar in pengar dels från sina loppisar, för att kunna lindra och framför allt förhindra mänskligt lidande på lokal-, nationell- och internationell-nivå. Hjälpen kan vara i form av att träna språket, återföreningar av familjer och insatser när det sker katastrofer runt om i alla världens hörn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *