Klassiska bilutställningar

World of Classics

Detta är Sveriges största bilutställning med ett hundratals bilar från USA, och det ligger i Tumba strax söder om Stockholm. Du kan se på bilar som bland annat, Cadillacs i olika årsmodell, Mustang GT och Mercury från 50-talet.

Denna utställning är himmelriket för dig som gillar bilar från 50- och 60-talet och dessutom finns det olika prylar från dessa tidsepoker som du kan beskåda. Perfekt för dig som vill resa tillbaka några årtionden och bli nostalgisk, vilket blir en oslagbar upplevelse.

Bilträffar

Förutom fasta bilutställningar runt om i Sverige så kan du få uppleva nostalgiska bilmodeller från olika årtionden som sker runt om i landet under sommarhalvåret. Dessa arrangeras på olika orter och hålls några dagar åt gången.

På dessa bilträffar kan du träffa likasinnade och få uppleva den härliga atmosfär som uppstår vid sådana här event. För det är något speciellt med att se gamla bilar i olika former och skepnader som bilarna har tillverkats i. Dessutom avslutas oftast dessa träffar med en cruising genom stadens gator, för att ge alla möjligheten att kunna se klassiker.

Las Vegas Car Museum

Det finns olika bilutställningar i Sverige och runt om i övriga världen, men den som anses mest framstående och har många klassiska bilar är Las Vegas Car Museum. Det är en dröm att besöka för dig som älskar klassiska bilar av olika de slag. Då du kan se bland annat Elvis och Marilyn Monroes bilar. Det kan till och med vara så att det går att köpa en del av bilarna, om du tycker att du har plånboken för det. För de är inte billiga!

Hollywood Car Museum

När du ändå är i Las Vegas kan du passa på att besöka Hollywood Car Museum, vilket är perfekt för dig som gillar filmer och dess bilar. Här kan du se bilar som har varit med i ”Back To The Future”, ”The Flintstones”, ”Robocop” och den legendariska Batmobilen, bara för att nämna ett fåtal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *