Kolmårdens Antik och Difversehandel

Kolmårdens Antik och Difversehandel är något av en lokalkändis i och omkring Norrköpingstrakten. Den ligger i centrala Krokek, Kolmården, i det gamla stationshuset (som byggdes 1915) vilket är en fantastisk plats att ha en antikvitetshandel på då det ger en känsla av att man nästan kommer in i en gammal tid. Med sina 100 Kvm är butiken inte jättestor men den är helt klart värd ett besök.

De har en stor variation på årtal, tillverkare och så vidare vilket faller sig naturligt med tanke på att de även bedriver en verksamhet med dödsbon där de fraktar bort saker som anhöriga till den avlidne antingen inte vill ha eller bara inte vet vad den ska göra av. Som alla vet lyckas en människa samla på sig en otrolig mängd saker, både nya och gamla, under en livstid vilket självklart innebär att bohaget kan innehålla allt ifrån moderna designerprylar till riktigt gamla och fina antikviteter.

Butiken siktar på att alla kunder som besöker den ska få en så trevlig upplevelse som möjligt och de strävar efter att det ska finnas någonting i butiken för alla plånböcker och smaker. Personalen är väldigt kunnig och kreativ vilket de använder i sitt arbete med att få besökare att eventuellt se nya användningsområden för vissa av föremålen så att de ska passa in bra i deras hem.

De har dock inte enbart gamla saker utan även vissa få nyproducerade varor. Dessa har dock valts ut med stor omsorg för att de ska passa in i butiken och till och med lyfta fram vissa av de något äldre föremålen så att det går att se dessa i ett annat ljus.

För den som letar efter en butik där man kan köpa inredning till hemmet som man tänker behålla är den här butiken perfekt eftersom de inriktar sig just på att hjälpa kunderna att hitta rätt föremål för just deras hem. För den intresserade är denna butik ett måste ifall man är i närområdet.