Svenska auktioner online

Det finns många auktionshus på nätet som har en fysiks auktionskammare, men som också auktionerat ut föremål online. Du kan välja och vrak mellan dessa om du vill köpa någon antikvitet. Det du kan göra är att söka på ett speciellt auktionshus eller surfa in på en webbsida där det finns förslag på ett flertal olika auktioner online.

Här kommer några tips på svenska auktioner som finns på nätet:

Tradera

Tradera är nog den auktion på nätet som de flesta svenskar känner till och förmodligen dessutom budat på olika föremål på. Där har du möjligheten att köpa och sälja på olika sätt, så som:

  • Auktion som innebär att det går att lägga bud mellan 3-14 dagar och det är den som säljer som bestämmer utropspriset, sedan kan köparna lägga bud. Den som har lagt det högsta budet när budgivningen har slutat, vinner!
  • Auktion med Köp Nu – innebär att det är som en vanlig auktion, men där den som säljer ett föremål har satt ett ”Köp Nu”-pris. Detta pris gäller så länge, ända tills det kommer in ett vinnande bud. När ett bud lämnas försvinner Köp Nu-priset och det blir en vanlig auktion istället.
  • Fast pris är som en annons och går inte lägga några bud på. Annonsen ligger ute i 30 dagar eller fram tills prylen har blivit såld.
  • Butikannons är när det är företag som annonserar och då till ett fast pris, men har ett tillägg där företagaren kan lägga till ett lagersaldo.

Stockholms Auktionsverk Online

På Stockholm Auktionsverk Online kan du både köpa och sälja antikviteter och andra föremål som du behöver eller vill tjäna lite extra pengar på. Auktionsverket erbjuder olika typer av auktioner som exempelvis specialauktioner då det säljs samlingar och föremål med olika teman.

Online auktionen är öppen dygnet runt och du ser alltid vilket bud som bjöd senast, samt vilken tid budgivningen avslutas. Dessutom kan du se på vilka platser föremålen finns i Sverige. Hos Stockholm Auktionsverk Online kan du hitta saker som finns i Stockholm, på två platser, samt i Göteborg, Malmö och Helsingborg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *